Tudd meg

KIK VAGYUNK

Zöldvendéglő

A BUDAI HEGYVIDÉK SZÍVÉBEN

  • A hegyvidéki vendéglátás réges régen az ún. zöldvendéglők tették nevezetessé, ahol hangulatos környezet, nyáron árnyas kerthelyiség, hagyományos, ízletes konyha kedvező áron kínált ételekkel, és nem utolsó sorban barátságos kiszolgálás várta nemcsak a környéken élő budaiakat, hanem a budai hegyekbe kiránduló pestieket is. Ehhez a hagyományhoz szeretnék visszatérni úgy, hogy az időközben eltelt több, mint fél évszázad megváltozott igényeit és trendjeit is figyelembe vesszük.

  • Több mint száz éve, 1914 óta létezik vendéglátóhely a Böszörményi út 44. szám alatt. Az első, Krizsanovits István vendéglője ötven személy befogadására volt alkalmas, jó konyhája és balatonvidéki borai révén nagyon népszerű volt a maga idején. 1927-ben nyílt meg a Bor és Sörház a Honvédmarkotányos nőhöz vendéglő az 1849-es budavári ostrom kései emlékére kapta különös elnevezését, mivel egykor az épület helyén lévő kis dombon állt Nagy Sándor József tábornok főhadiszállása.

  • Az 1970-es évektől hosszú évtizedeken keresztül, egészen a rendszerválto-zásig Három Szív néven működött itt étterem, a környékbeliek közül sokan emlékeznek rá. Szinvonalát jól jellemzi egy anekdota, miszerint amikor megkérdezték a Három Szív pincéreitől, hogy van-e resztelt máj, akkor a pincér csak ennyit válaszolt: “Nincs máj, csak homály”. A 2000-es évek közepétől a Caffe la Terra bő évtizede fontos időszak volt a mi életünkben is, hiszen ebben az étteremben váltunk egy olyan csapattá, amelyik a vendéglátásról kialakított saját elképzelésének megvalósításán komolyan elkezdett gondolkozni. Így született meg a környék jellegéhez illeszkedő Park vendéglő ötlete.

Ízleld meg

ÉTELEINKET

Gondosan válogatott, minőségi magyar alapanyagokból és hozzávalókból dolgozunk, hogy ételeink ténylegesen azokat a házias ízeket adják vissza, amiket mi is szeretünk. Étlapunkon közkedvelt, klasszikus magyar ételek mellett korunk elvárásainak megfelelően, a tudatosan étkezők számára szuperegészséges ételek is megtalálhatóak.

 
 
 
Születésnapot, évfordulót, céges rendezvényt

RENDEZZE NÁLUNK

Vendéglőnkben a már megszokott házias ízek, valamint gyors és barátságos kiszolgálás vár minden nagyobb asztaltársaságot. Családi ünnepek, céges vacsorák, baráti összejövetelek és akár nagyobb rendezvények kiszolgálását is vállaljuk. Egyedi ételkínálattal vagy asztalfoglalással kapcsolatban várjuk jelentkezését!.